TALVIVAARA VÄHÄTTELEE: kaupunkien naapurissa ympäristötuhoja

Talvivaara on 10 km pitkä alue 20 kilometrin päässä Sotkamosta ja Kajaanista, suomalaisista keskisuurista kaupungeista. Vähättelyä ympäristönsuojelussa ei tule sallia.

5.11. klo 14.24:

Re: http://yle.fi/uutiset/katso_kartasta_mista_talvivaara_vuotaa/6363791

  • Sunnuntaina Talvivaaran kaivoksen kipsisakka-altaassa havaittiin kaksi vuotoa. – ”eli puhe yhdestä haaroittuvasta vuodosta oli Talvivaaran valehtelua, Ylen uutisen kartasta alla näkee, kuinka naurettava koko ajatus olikin. vuotojen välimatka on noin kilometri”
  • vuotava jätevesi saadaan toistaiseksi kerättyä varoaltaisiin – ”ympäristöluvan mukaan varoaltaisiin mahtuu koko tuotantoaltaan sisältö?”
  • Jäteliuoksen Ph-arvo on 3, mikä tarkoittaa, että se on erittäin hapanta, Tämän vuoksi jälkikäsittelylaitoksissa on myös aloitettu kalkkimaidon syöttäminen varotoimena. – ”työntekijöitä lääkitään varotoimenpiteenä saman liuoksen takia, jota holvataan Oulujoen latvavesistöön”
  • Talvivaaran tietojen mukaan kipsisakka-altaan vuotokohdat ovat todennäköisesti altaan muovikalvorakenteessa. – ”Toimitus hei, ihanko totta?? Kertoisitte vaikka niiden altaiden rakenteen, ettei pääse tällaisia itsestäänselvyyksiä uutisina. Totta hitossa vika on muovikalvorakenteessa, koska senhän se jätevesi piti pitää. Olisi ollut jatkokysymyksen paikka.”

 

5.11. klo 13.58:

Re: http://yle.fi/uutiset/talvivaaran_jateveden_vuotokohta_tasmentymassa/6363991

  • Kuudenkymmenen hehtaarin kipsisakka-altaasta virtaa jätevettä 5000-6000 kuutiometriä tunnissa kahteen ehjään varoaltaaseen. Varoaltaita rakennetaan koko ajan lisää. – ”ympäristöluvan mukaan varoaltaisiin mahtuu koko tuotantoaltaan sisältö?”
  • Kipsisakka-altaan vettä kuitenkin suodattautuu patovallista läpi allasalueen itälaidalla. – Tässä viitataan siihen SUUREMPAAN, vuoksen vuotoon, ”suodattuu”? TAIVIVAARA VALEHTELEE, koskena kuohuminen ei ole suodattumista, ei missään mittakaavassa eikä millään kielellä.

 

Talvivaara on 10 km pitkä alue 20 kilometrin päässä Sotkamosta ja Kajaanista, suomalaisista keskisuurista kaupungeista. Leväperäisyyttä ympäristönsuojelussa ei tule sallia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s